Problem sa izrastanjem novih zuba | | Petbox pet shop | Sve za kućne ljubimce
Korpa
Vaša korpa je prazna.

Problem sa izrastanjem novih zuba

Sre, 2014-11-26 08:39 - blazenka.studio...

Pitanje: Imam srednjeg nemačkog špica, starog 7 meseci, ima problem sa izrastanjem novih zuba i Ispadanjem starih (mlečnih)... Novi izrastaju, ali stari ne ispradaju već se krive i prepleću sa novim zubićima... Davao sam mu razne igračkice i koske ne bi li ispali stari prednji zubići, ali skoro da se ništa i ne dešava svega par zubica  je "isterao" ...  Je li to normalno kod manjih rasa ili treba da reagujem? Unapred hvala na odgovoru!

Odgovor: Poštovani, Postupak zamene mlečnih zuba za stalne zube zavisi od psa do psa, ali se uglavnom dešava od 3. do šestog meseca života. U tom periodu pas žvaće sve što mu dođe "pod zub" i dobro je što ste mu obezbedili igračke i koske za to, činite to i dalje. Ponekad se dešava da se mlečni zub zadrži nakon što novi zub izbije i to nije toliko retka pojava i ne zavisi od rase psa.

Ipak, ne treba dozvoliti da se to stanje traje duže od nekoliko dana jer zaostali zub smeta rastu i razvijanju novog zuba. Ukoliko ovo stanje traje duže, posetite svog veterinara koji će Vam dati savet i, najverovatnije, izvaditi zaostale zube.