Česta pitanja | | Petbox pet shop | Sve za kućne ljubimce
Korpa
Vaša korpa je prazna.

Česta pitanja

 

1. Kako izmeriti psa pri kupovini garderobe?

 

A - Dužina leđa: kada je pas u stojećem stavu pravih ledja, krenite prstima niz vrat i kada napipate vrhove plećkica tu stavite santimetar i merite odatle do korena repa. Bitno je da ova mera bude tačna. Ne dodajite santimetre!
 
B - Obim grudnog koša: izmerite obim grudnog koša na najširem delu, odmah iza lakta. Ovde možete ostaviti malo lufta, dovoljno da zavučete prst.
 
E - Obim vrata: Obim u korenu vrata, ostavite jedan prst lufta. Ova mera je važna kod rasa koje imaju debeo vrat.
 

2. Kako razlikovati hranu po kvalitetu?

Analitički sastav
Analitički sastav predstavlja prvu informaciju o hranljivoj vrednosti hrane i kvantitativnoj zastupljenosti pojedinih hranljivih materija, podrazumeva informaciju o procentualnoj zastupljenosti proteina, masti, vlakana i pepela. Neki proizvođači navode i količine vitamina, minerala, aminokiselina....
 
Sirovinski sastav
Kao što sama reč kaže to je skup sirovina od koje je napravljena hrana, tj. koje su sve sirovine upotrebljene u formulaciji određene hrane. Sirovinski sastav nam delimično pruža uvid u kvalitet sirovina koje su korišćene kao i njihovu zastupljenost u hrani. Univerzalno pravilo je da su one poređane po zastupljenosti u hrani, sa tim što je prva sirovina na spisku najzastupljenija. Pojedini proizvođači naglašavaju procentualnu zastupljenost pojedinih sirovina.