Buve i krpelji- kako ih se rešiti? | PetBox - oprema za kućne ljubimce, pet shop | Skip to main content

Buve i krpelji- kako ih se rešiti?

cat and dog

Sa dolaskom toplog i sunčanog vremena, iz trave vrebaju one male bubice koje našim ljubimcima kvare zabavu, a nama zadaju glavobolje. Osim što su krajnje neprijatni za naše ljubimce jer svrbe i grizu, buve i krpelji mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.Prenosioci su raznih zaraznih bolesti kod pasa i mačaka, uključujući infektivnu anemiju, bakterijske infekcije i  parazite, poput pljosnatog crva. Stalno češanje ljubimca, koje je uzrokovano ujedom buve, može dovesti do pojave kožnih problema, ili čak i gubitka dlake.

Svi smo se susreli sa buvama i krpeljima na telu naših krznenih drugara, ali, kako da budemo sigurni da smo ljubimce zaštitili na pravi način?

 

Tretman dvorišta - ukoliko je Vašim ljubimcima potrebna zaštita

 

Da bi borba protiv buva i krpelja bila uspešna, neophodno je tretirati prostor gde ljubimci provode najviše vremena. Bilo da je u pitanju dvorište, kućica ili boks, sredstvo Neostomosan (tretman za pse) se pokazalo kao veoma efikasna zaštita. Pratite uputstvo na pakovanju i skladu sa njim tretirajte svoj stan, ukoliko boravite sa psom u istom prostoru. Ako ljubimac ima odvojeno mesto za život, potrebno je tretirati njegovu kućicu ili boks, kao i dvorište kojim se ljubimci kreću.

Ampule Neostomosan služe i za tretiranje samog ljubimca, pratite uputstvo i zaštitite ljubimca i prostor u kojem boravi.

 

Zaštita za kuce

Scalibor antiparazitska ogrlica - izrađene u veličinama za male i velike pse. Psi moraju konstantno nositi ogrlicu koja deluje antiparazitski, ali se pre nanošenja ogrlice pas obavezno mora tretirati protiv buva, kako biste bili sigurni da pas nije zaražen.

Kiltix antiparazitska ogrlica - dostupna u tri veličine, za pse koji su mali, srednji i veliki. Učinak delovanja traje i do 7 meseci

Foresto antiparazitska vodootporna ogrlica bez mirisa - efikasna u suzbijanju i sprečavanju zaraze buvama i krpeljima tokom 8 meseci. 

Bobi šampon - vrlo efikasna zaštita od buva. Šampon čini dlaku sjajnom i pruža joj dodatnu negu.





 

Zaštita za mace

Advantage - ampule koje efikasno deluju u borbi protiv buva kod maca. Nanosi se na zadnji deo vrata Vaše mačke i deluje 3-4 nedelje.

Vitalveto ampule - ubijaju i odbijaju buve i krpelje. Namenjene su mačkama starijim od 3 meseca.

Vitalveto ogrlice - pružaju efikasnu zaštitu i dostupne su u veličinama za mačiće starije od 9 meseci, kao i za odrasle mačke.

Foresto antiparazitska vodootporna ogrlica bez mirisa - mala ogrlica od 38 cm je efikasna u borbi protiv buva i kod odraslih mačaka.

 

Korisni saveti za kraj

 

- Pre postavljanja antiparazitskih ogrlica, obavezno tretirajte ljubimce protiv parazita. Nakon toga, postavite zaštitnu ogrlicu i proverite da li je ogrlica zakačena tako da ne smeta ljubimcu. Pravilno postavljena ogrlica ne steze i sa njom psi i mačke nemaju osećaj da im nešto smeta.

- Ogrlice za pse ni u kom slučaju ne smete koristiti za mačke. Postoje preparati i ogrlice specijalno namenjene macama i pomoću njih ćete im pružiti efikasnu zaštitu.

- Ukoliko Vaši ljubimci imaju oštećenja na koži, ako su bolesni ili je reč o štencima ili mačićima, prvo se raspitajte kod svog veterinara šta bi bilo preporučljivo u tom slučaju preduzeti.

- I najvažniji savet- volite i pazite svoje ljubimce, svakodnevno uživajte u njihovom društvu, dobroj energiji i ljubavi koju vam svakodnevno pružaju.